Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

Efter att ha tagit sin masterexamen 2014 inom Geodesi och geografisk information, med laserskanning som specialområde, arbetade Slobodan först i hemlandet Serbien. Ganska snart vände han blicken norrut mot nya utmaningar.

 

Redo att testa något nytt

– Jag har alltid varit intresserad av ny teknologi och ville använda den även inom mätning. När jag arbetade i Serbien efter min examen fanns inte den möjligheten riktigt, och jag kände inte att jag utvecklades ordentligt. Efter tre år var jag mer än redo att testa nytt!

Sagt och gjort. Slobodan hade bara besökt Sverige en gång tidigare men bestämde sig 2017 för att ansöka om arbetstillstånd i Örebro och prova mätbranschen här. Genom fotboll och en strävan mot fortsatt utveckling ledde vägen så småningom till Carigon.

–  Jag är väldigt nöjd. Här känner jag att jag får chansen att fortsätta bredda mig som mätingenjör och jag hoppas kunna bidra mycket till Carigon.

”Alla har varit toppen”

Vid Kungsparken i Kumla har projektet gått fort framåt sedan grunden lades under senhösten. Snart ska den sista våningen gjutas och därefter kommer taken på.

– Alla väggar och våningar gjuts på plats i formar vilket har varit intressant att se, annars är jag van vid att mycket är prefabricerat. Man får ställa om sitt tankesätt lite men det har gått bra och flutit på som det ska med allt från VVS till el och själva konstruktionen. För min egen del är det inte mycket kvar när taken är på.

 

Får beröm av OBK-kollega

Slobodan har bara bott i Sverige i tre år men pratar redan bra svenska med kollegorna på bygget. Nästa månad gör han sin sista på SFI och Slobodan som alltid vill lära sig mer uppskattar att han får fortsätta utvecklas på jobbet, på flera sätt.

–  Det är ett OBK-projekt och alla är riktigt duktiga och har varit toppen verkligen. Jag gillar att de pratar svenska med mig på bygget istället för engelska, då får jag träna mer. Jag förstår svenska bra men ju mer jag får träna att prata själv desto mer avslappnad känner jag mig. Grammatiken är svår så det blir inte helt perfekt alltid, men det funkar bättre och bättre och vi förstår varandra bra. När det behövs finns alltid engelskan att luta sig mot, säger Slobodan och får samtidigt beröm av en OBK-kollega.

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-04-24

Vi söker mättekniker till Örebro med omnejd

2024-03-01

Carigon med hjärtat – fortsatt sponsor till Falu IF