Nytt verksamhetsområde i Norra Marieberg tillsammans med NCC: ”Ett roligt jobb!”

I norra delen av Marieberg i Örebro bygger NCC ny infrastruktur på beställning av Örebro kommun med Carigon som mätpartner. Det blir bland annat nya industrigator, cykelbanor, rondeller och cirkulationsplatser. Nu pågår det grundläggande arbetet för fullt.

Ett växande Örebro är bakgrunden till projektet som påbörjades i slutet av oktober. Norra Marieberg ska bli ett helt nytt verksamhetsområde med åtta nya kommersiella tomter. Carigon är mätpartner till NCC och tillsammans bygger de infrastrukturen i området.

 

50 000 kubikmeter mark ska flyttas: ”Det är mycket för Johan att hålla koll på”

Johan Åberg, mätansvarig från Carigon, har varit med sedan projektets start. Han inleder arbetet med att ta fram en 3D-modell av markytan, för att se till att rätt volym av material anländer till bygget.

– Jag har varit här och flugit med drönare över hela området för att få fram en bättre markmodell och har även gjort terrängmodeller till grävmaskinerna, berättar Johan och fortsätter:

Vi kommer vara inblandade större delen av projektet. Nu i början är det mycket modellbygge. Sedan blir det att ta fram uppdaterade mängdberäkningar allt eftersom.

I projektet ska hela 50 000 kubikmeter grus och mark förflyttas, för att jämna ut områdets marknivåer. Det utgör ett stort och tidskrävande moment av projektet.

– Det blir mycket för Johan att hålla koll på. Han mäter in hur mycket material som faktiskt är förflyttat till olika platser, så det stämmer överens med det som är beräknat, berättar platschef från NCC Fredrik Hildingsson.

 

Intensiv period som väntar: ”Vi håller på att växla upp”

Johan och Fredrik är bekanta sedan tidigare gemensamma projekt och samarbetet mellan dem fungerar bra. De delar en god känsla inför projektet som beräknas vara färdigt sommaren 2025.

– Det kommer bli mer intensivt och vi håller på att växla upp lite. Men det är helt klart hanterbart! Det känns som att det kommer bli ett bra projekt. Att vi jobbat mycket ihop med Carigon är för att vi är nöjda och tycker att det funkar bra, säger Fredrik.

Johan instämmer:

– Jag tycker också att samarbetet fungerar jättebra och jag tycker det här är ett roligt jobb! Jag tycker om anläggningsarbeten, så det här passar mig bra.

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-06-04

Vi har hjälpt Östansjö IF med linjeutsättning – med hjälp av roboten TinySurveyor!

2024-03-01

Carigon med hjärtat – fortsatt sponsor till Falu IF