Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form intill Mälaren i Västerås är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

– Tiden går fort! Vi kom hit i början på året och det är väldigt mycket gjort, väldigt många pelare, säger Elinore som även haft nya kollegan Hanna Wallin till hjälp på PEAB-projektet.

Byggtiden för Kv. Förseglet sträcker sig från augusti 2021 till december 2024 med Carigon med på hela projektet.

Totalt rör det sig om ett stort garage med 387 parkeringsplatser i två plan och 183 hyresrätter fördelade på sex huskroppar runt en innergård. Huskropparna blir sammansatta på ett trappliknande sätt och kommer att variera i höjd från sex till tio våningar höga.

 

Nästa steg i Västerås

Sedan Elinore anlände till Kv. Förseglet har mätinstrumenten gått varma. Balkarna för grunden har satts och armeringsuppsticken är utplacerade precis som många väggar, pelare och baslinjer.

– Nästa steg för oss är att fortsätta med garaget och utsättningen av alla pelare och väggar. Det är ungefär 130 pelare på varje plan så det finns att göra, skrattar Elinore och fortsätter:

– Men det fungerar jättebra tycker jag, PEAB är enkla att jobba med och har väldigt bra struktur. Alla här har stenkoll på vad de vill ha och är väldigt trevliga. Jag har ju också jobbat mycket tillsammans med PEAB tidigare.

”Känns mer som ett nöje”

Parallellt med Kv. Förseglet arbetar Elinore även med projekt som Fristaden i Eskilstuna och den nyligen påbörjade renoveringen av köpcentrumet Punkt i Västerås. Det finns att göra, och i augusti firar Elinore två år som mättekniker på Carigon.

– Jag älskar verkligen mitt jobb. Oftast känns det mer som ett nöje än ett jobb faktiskt, även om det såklart är ett jobb. Jag gillar att ha koll och känna att man kan hjälpa folk. Samtidigt lär man sig ju väldigt, väldigt mycket om bygg, även sånt jag har nytta av hemma i huset.

I sommar väntar dock inga renoveringsprojekt på hemmaplan, åtminstone inte några som är inplanerade än. I stället väntar en lugn och skön semester för Elinore som likt många andra på projektet går på semester på fredagen dagen efter.

– Det ska bli skönt, jag ska bara ta det lugnt och umgås med familjen. Försöka ta en dag i taget. Det tror jag är välbehövligt. Sen fortsätter vi här igen om fyra veckor ungefär!

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-05-08

Vi söker mättekniker till Mälardalen

2023-12-04

Emanuel är ny delägare i Carigon Mälardalen: ”Det är det här jag har sökt efter”