Carigon Östergötland – flera pågående projekt och en ny kollega på plats

Sedan sommaren 2023 har Carigon etablerat sig i Östergötland med vår mättekniker Joakim Lagerwall i täten.  Vi har med stor glädje påbörjat flera projekt i området och ambitionen är att bli en stark aktör i regionen.

I samband med uppstart av Carigon Östergötland blev Joakim som arbetat med mätning i närmare sju år kontaktad av Carigon.

– De ville ha någon som kunde starta upp den här avdelningen och det var väldigt kul att bli tillfrågad, berättar Joakim.

Just nu arbetar Joakim med flera projekt. Det största just nu är det nya kvarteret Jägarsoldaten i Linköping på beställning av PEAB – ett projekt som innefattar byggnationen av 176 lägenheter med tillhörande verksamheter och vårdcentral.

– Det är ett jätteroligt att få vara med i ett så stort bostadsprojekt! Och vi har andra projekt i gång parallellt också. Vi bygger bland annat olika anläggningar åt Tekniska Verken här i staden, och många fler mindre projekt också. Det är kul! säger Joakim.

”Det är det som jag uppskattar med att jobba för Carigon, att det alltid finns kollegor att ta hjälp av”

Joakim har tidigare i sitt arbetsliv jobbat som ensam mätare på bygg- och markföretag, så att arbeta självständigt är inte främmande. Men trots att Joakim just nu arbetar mycket på egen hand, menar han att en hjälpande hand från en kollega aldrig är långt bort. Nu får han dessutom förstärkning i Östergötland i form av en ny kollega, Jimmy, som går mätarutbildningen just nu.

– Det händer att det blir mycket att göra på egen hand och då får jag kalla in hjälp. Det är det som jag uppskattar med att jobba för Carigon, att det alltid finns kollegor att ta hjälp av. Det är kul att ha kollegor som är likasinnade och gör samma saker som en själv, berättar Joakim.

Och hur ser framtiden för Carigon Östergötland ut? I takt med att antalet projekt växer så är målet att det ska bli en ny Carigon-region, vilket skulle innebära att Joakim i så fall får en ledarroll i en nystartad, lokal, Carigon-organisation i Östergötland.

– Det är extra drivande att vi strävar mot att bli ett eget bolag, tycker jag. Man ger det lilla extra. Det är jättekul och motiverande! Jag ser fram emot resan framför oss, säger Joakim.

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-04-22

Carigon är mätpartner i projektet Jägarsoldaten – ett nytt kvarter i Linköping

2024-04-02

Vi söker mättekniker till Östergötland