Carigon är mätpartner i projektet Jägarsoldaten – ett nytt kvarter i Linköping

Carigon och PEAB skapar ett nytt kvarter i Linköping – kvarteret Jägarsoldaten! Det blir 176 hyreslägenheter, vårdcentral och lokaler åt slutkunden AB Stångåstaden. Ett stort projekt som beräknas gå i mål vid årsskiftet 2026/2027.

I den nya stadsdelen Djurgården i Linköping växer steg för steg det nya kvarteret Jägarsoldaten fram. Linköpings största bostadsbolag AB Stångåstaden är slutkund i projektet och totalt ska det byggas fem sammanhängande huskroppar.

 

”Det är kul att Stångåstaden satsar i en tid av lågkonjunktur”

– Många väljer att inte satsa på nya, stora projekt just nu. Det är kul att Stångåstaden satsar i en tid av lågkonjunktur. Det byggs inte jättemycket bostäder här i Linköpingsområdet just nu, men det här är ett undantag! säger mättekniker Joakim Lagerwall.

I bygget pågår många moment parallellt, med grundarbeten och montage av olika typer av prefab – alltifrån inner- och ytterväggar, balkonger och trappor. Joakim hjälper främst Peab med utsättning av prefab, betong och armering med sin mätutrustning.

– Jag stöttar även installatörer, som elektriker och VVS-montörer, med utsättning för deras arbeten på bygget, berättar Joakim och fortsätter:

– Det här är ett väldigt stort projekt som sträcker sig från våren fram till sommaren 2025 för mig som mätpartner. Jag känner mig väldigt ärad att få det förtroendet av Peab.

Det här är första gången som Carigon och totalentreprenören Peab samarbetar i Östergötland. Lars Broberg, byggplatschef på Peab, berättar att projektet fortlöper enligt plan:

– Projektet flyter på precis som det ska! Det har varit en tuff vinter, men trots det håller vi tidsmålen och ett av husen är färdigt till juni. Det rullar på jättebra, säger han.

 

”Hoppas att vi får jobba med fler Peab-projekt i framtiden”

Samarbetet mellan Carigon och Peab fungerar väldigt bra, berättar både Joakim och Lars.

– Jag har aldrig jobbat med Peab tidigare och det fungerar väldigt bra! Det är väldigt kul att vi fått den här möjligheten och jag hoppas att vi får jobba med fler Peab-projekt i framtiden, berättar Joakim.

Lars fortsätter:

– Vi samarbetar tajt och planerar veckorna tillsammans för att få bästa framdriften. Joakim är fantastisk och jobbar med otroligt fin precision. Det är uppskattat att Carigon är lokalt förankrade här och att de alltid är lösningsorienterade. Vi är nöjda på alla sätt och vis!

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-05-06

Carigon Östergötland – flera pågående projekt och en ny kollega på plats

2024-04-02

Vi söker mättekniker till Östergötland