Anstalten Rödjan blir större: ”Samarbetet är som ett självspelande piano”

Tillsammans med NCC skapar Carigon Skaraborg omkring 224 nya anstaltsplatser för kriminalvården. Projektet Rödjan är ett komplext och omfattande bygge med fem nya hus som byggs samtidigt. Carigon och NCC:s platschefer berättar om arbetet och hur det är att jobba tillsammans.

– Det är en häftig och rolig uppgift för oss. Det är inte ofta man får vara med på så stora byggen som det här, säger mättekniker Christoffer Gustavsson.

Sedan två år tillbaka har Carigon varit delaktiga i projektet och har nu fortsatt förtroende för mätrelaterade jobb på Rödjan. Carigon hjälper till med de utmaningar som NCC ställs inför – både i produktionen och vid ritbordet.

 

”Det är verkligen ordning och reda på det här projektet”

Rödjan är ett stort projekt med en byggtid som stäcker sig ända fram till år 2026. Det ingår många olika delmoment vilket ställer krav på struktur. NCC har en egen mätare på plats som har fått ett mer övergripande ansvar för mätningen i bygget, men behovet av fler mätspecialister var tydligt redan i starten. Och då fick Carigon komma dit för att täcka det behovet.

– NCC vet om betydelsen av att det ska fungera bra för oss mätare. Om det funkar bra för oss så kommer allt på rätt plats från början och då går det i sin tur snabbare för nästa person i ledet. Det är verkligen ordning och reda på det här projektet, berättar mättekniker Pontus Hermansson.

– Vi trivs jättebra med att jobba med NCC som kund och tycker verkligen att arbetet flyter på som det ska, säger Christoffer.

 

NCC om samarbetet: ”Som ett självspelande piano”

Platscheferna från NCC håller med om att samarbetet har fungerat väl och vill fortsätta samarbeta med Carigon Skaraborg på framtida projekt.

– Det är väldigt behagligt att ha Carigon på plats. Det finns alltid någon att kontakta och vi får snabbt hjälp. Det är som ett självspelande piano, säger platschef Mattias Jonsson.

– Det är bra att ha mätare som kan möta den flexibilitet som krävs på plats. Från vår sida fungerar samarbetet utmärkt och vi har en väldigt lättsam dialog, instämmer platschef Anders Johansson.

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-02-20

Projekt tillsammans med NCC: Borgunda Vattenverk bygger tillbyggnad för att öka och bibehålla kvalitén på råvattnet

2023-11-16

Carigon med hjärtat – vi blir Guldsponsorer till IF Tymer 2024