Adrian och Emil om läget i Örebro: ”Det roligaste är att se personer utvecklas”

För sex år sedan startade Emil Carlsson och Adrian Carlsson upp Carigon i Örebro. Sedan dess har företaget gått från två till 23 medarbetare som idag är utspridda på flera platser i Sverige. Motivationen till att ta sig framåt har alltid varit det stora intresset för mätning.

Det var i Örebro allt började och medan Carigon expanderar vidare i Mälardalen, Skaraborg och Östergötland växer kundkretsen på i Örebro likaså. Under lågkonjunkturen som skapat oro för många andra i branschen, har variation på både projekt och kunder varit tacksamt för Carigon.

”När vi får en förfrågan hittar vi alltid sätt att lösa det”

Sedan starten har Emil och Adrian haft som mål att ständigt bredda kompetensen. Det har resulterat i nya kunder och flera långsiktiga samarbeten. I Örebro arbetar teamet just nu med allt från projekt vid skolor och bostadsområden till järnvägar.

– Det är väldigt spritt vad gäller typer av uppdrag i Örebro och det är något vi satsat på sedan starten. Vi har bland annat ett järnvägsprojekt i gång tillsammans med NCC och samarbetar med flera entreprenörer i sådana typer av projekt just nu. Det är lite nytt för oss, vilket är kul! berättar Adrian och Emil tar vid:

– Jag tror att våra kunder uppskattar hur flexibla vi är. När vi får en förfrågan hittar vi alltid sätt att lösa det, säger han.

Att skapa en företagskultur: ”Alla ska vara en i gänget”

Mycket har hänt på sex år. Att Emil och Adrian haft varandra som stöttepelare i stora beslut under utvecklingen har alltid varit givande.

– Vi bollar väldigt mycket med varandra, men också med våra medarbetare och delägarna i dotterbolagen. Vi vill ha ett väldigt öppet klimat. Alla ska vara en i gänget och det tror jag vi lyckats riktigt bra med, säger Emil.

– Det är ju inte bara vi som tar företaget framåt. Alla medarbetare är otroligt viktiga i det arbetet, säger Adrian.

Visionen framåt är att fortsätta precis som nu – att tackla nya utmaningar med samma glädje som i starten.

– Jag tycker att det är roligt med problemlösning. Jag drivs av att vara lösningsorienterad säger Emil och fortsätter:

– Det är nog därför jag tycker det är så otroligt roligt i den roll som jag har, att det är så mångsidigt och brett.

– Ja, jag har nog samma känsla nu som jag hade när jag började med det här för 17 år sedan. Det har aldrig känts som ett jobb och det roligaste är att se personer utvecklas, säger Adrian.

 

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-08-06

Carigon inventerar timmer åt Setra i Hasselfors: ”Bara fördelar att ta in hjälp”

2024-06-04

Vi har hjälpt Östansjö IF med linjeutsättning – med hjälp av roboten TinySurveyor!