48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

De två punkthusen kommer att bestå av 24 bostadsrätter vardera fördelade på sex våningar. Det blir två identiska byggnader, men spegelvända mot varandra, som reser sig ur dungen mellan villor och lägenhetshus.

– Vi började med att skapa byggnät runt jul och nu jobbar vi med grunden. Det är lite av ett standardprojekt egentligen men det är alltid kul att arbeta tillsammans med PEAB. De har bra struktur, ordning och planering så jag är väldigt glad över att få arbeta med dem igen.

 

Började på Carigon 2020

Elinore blev en del av Carigon i augusti förra året och har gjort många byggprojekt tillsammans med PEAB tidigare. Nu är hon inne på sitt fjärde år som mättekniker.

– Det var min syster som ville att jag skulle plugga med henne i Göteborg till mättekniker, och jag hade egentligen kommit in på en annan utbildning, så det blev väldigt spontant. Men det är nog det bästa valet jag har gjort. Det är skönt att få arbeta ute och så får man väldigt bra kontakt med folk, det tycker jag om!

Projekt Tallgläntan är Elinores fjärde projekt som Carigon-anställd och hon har kommit väl in i gruppen med sina nygamla kollegor.

– Jag har jobbat med både Emil och Erik tidigare och trivs verkligen. Det är riktigt bra folk på Carigon. Emil måste var den bästa chef jag har haft och Erik är väldigt rolig att jobba med. Det känns jättebra att jag har hamnat här!

Nyheter inom samma bolag

Läs också om det här

2024-05-08

Vi söker mättekniker till Mälardalen

2023-12-04

Emanuel är ny delägare i Carigon Mälardalen: ”Det är det här jag har sökt efter”