fbpx
×
2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

Efter att ha tagit sin masterexamen 2014 inom Geodesi och geografisk information, med laserskanning som specialområde, arbetade Slobodan först i hemlandet Serbien. Ganska snart vände han blicken norrut mot nya utmaningar.

– Jag har alltid varit intresserad av ny teknologi och ville använda den även inom mätning. När jag arbetade i Serbien efter min examen fanns inte den möjligheten riktigt, och jag kände inte att jag utvecklades ordentligt. Efter tre år var jag mer än redo att testa nytt!

Sagt och gjort. Slobodan hade bara besökt Sverige en gång tidigare men bestämde sig 2017 för att ansöka om arbetstillstånd i Örebro och prova mätbranschen här. Genom fotboll och en strävan mot fortsatt utveckling ledde vägen så småningom till Carigon.

– Jag har släkt som kom till Sverige under 70-talet och en av mina kusiner känner Joel (Carigons VD). De har spelat fotboll ihop. Min kusin berättade lite om mig och att jag var intresserad, och sen hamnade jag här. Jag är väldigt nöjd. Här känner jag att jag får chansen att fortsätta bredda mig som mätingenjör och jag hoppas kunna bidra mycket till Carigon.

 

”Alla har varit toppen”

 

Vid Kungsparken i Kumla har projektet gått fort framåt sedan grunden lades under senhösten. Snart ska den sista våningen gjutas och därefter kommer taken på.

– Alla väggar och våningar gjuts på plats i formar vilket har varit intressant att se, annars är jag van vid att mycket är prefabricerat. Man får ställa om sitt tankesätt lite men det har gått bra och flutit på som det ska med allt från VVS till el och själva konstruktionen. För min egen del är det inte mycket kvar när taken är på.

Slobodan har bara bott i Sverige i tre år men pratar redan bra svenska med kollegorna på bygget. Nästa månad gör han sin sista på SFI och Slobodan som alltid vill lära sig mer uppskattar att han får fortsätta utvecklas på jobbet, på flera sätt.

–  Det är ett OBK-projekt och alla är riktigt duktiga och har varit toppen verkligen. Jag gillar att de pratar svenska med mig på bygget istället för engelska, då får jag träna mer. Jag förstår svenska bra men ju mer jag får träna att prata själv desto mer avslappnad känner jag mig. Grammatiken är svår så det blir inte helt perfekt alltid, men det funkar bättre och bättre och vi förstår varandra bra. När det behövs finns alltid engelskan att luta sig mot, säger Slobodan och får samtidigt beröm av en OBK-kollega.

Äldre Nyheter

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit.

scroll top button