fbpx
×
2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

Byggnationen av det nya reningsverket är en totalentreprenad i partnering med Elva AB som totalentreprenör.

– Vår beställare, Tuna Entreprenad, sköter mark och bygg här. För oss är det många nya bekantskaper och det har varit ett väldigt kul projekt, säger Adrian, mättekniker på Carigon.

För Carigon började arbetet med att ta fram maskinstyrningsfiler till grävmaskinerna och att skapa ett byggnät med hjälp av prismor. Prismor har även installerats för att kontrollera rörelser i marken och öka säkerheten på byggarbetsplatsen.

– Det är faktiskt första gången som vi själva svetsar fast dubbarna på sponten! Det har blivit bra. Fördelen med att vi gör det själva är att vi kan placera dem exakt där vi vill ha dem. Det är Kim som har svetsat och tanken är att vi ska göra mer av det framöver också. Man vill inte att folk ska vara där nere om det rör sig för mycket, så det är ju för säkerheten vi gör det.

Tre gånger i veckan utför Adrian spontkontroller i den sex meter djupa schakten. Om marken rör sig finns vissa larmnivåer och nya åtgärder behöver vidtas. Hittills har det dock inte varit några problem och istället är det fullt fokus på den omfattande spont- och pålutsättningen.

– Nu är vi inne i den mest intensiva perioden, med inmätning av ungefär 300 pålar som ska ner i marken. Så det är många pålar och många olika nivåer. Det är 16 meter ner till berg här så markförhållandena är inte optimala men det är jättebra folk, bra stämning och alla jobbar tillsammans för att hitta rätt lösningar. Det är ett spännande projekt!

Äldre Nyheter

2021-05-12

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit.

2020-02-06

Carigon expanderar – öppnar dotterbolag i Mälardalen: ”Vi är redo!”

Carigon har växt och finns nu även i Mälardalen. Bakom satsningen står Emil Wahlström och Erik Johansson som båda blir delägare och mättekniker i dotterbolaget.

scroll top button