fbpx
×
2019-12-11

Nytt projekt åt YLAB

Byggfirman YLAB ansvarar över entreprenaden för Mios nya lokaler i Boglundsängen, Örebro. Carigon har fått i uppdrag att vara deras mätpartner genom projektet.

Sedan slutet av augusti 2019 har Carigon funnits på plats i Boglundsängen och agerat mätpartner åt YLAB. Det har dels handlat om utsättningar för grundarbetena och Carigon har även skött utsättning och egenkontroller åt Strängbetong som reser stommen för byggnaden. Martin Dahl Kanervisto, från Carigon, beskriver deras arbete här som varierande och berättar att de hunnit utföra mycket jobb på kort tid.

– Vi har ju ändå varit här lite till och från i tre-fyra månader. Saker och ting har tagit sin tid, men när man väl blickar ut över arbetsplatsen ser man också hur mycket som hunnit komma på plats – och det är ju dels tack vare att vi kunnat märka upp vart allting ska stå, förklarar han.

YLABs platschef, Göte Bodehed, kan intyga att Carigon gjort ett bra arbete. Han berättar att kontakten sinsemellan skett på en daglig basis och att kommunikationen fungerat jättebra. Han vill även slå ett slag för hur effektivt de arbetat. Han säger att de alltid kunnat varit på plats när de behövt hjälp – och att utsättningarna således kunnat utföras i tid. Han känner sig nöjd med samarbetet och ser fram emot slutspurten med de sista gjutningarna av grundplattan.

Äldre Nyheter

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit.

2020-02-06

Carigon expanderar – öppnar dotterbolag i Mälardalen: ”Vi är redo!”

Carigon har växt och finns nu även i Mälardalen. Bakom satsningen står Emil Wahlström och Erik Johansson som båda blir delägare och mättekniker i dotterbolaget.

2019-08-28

Kulturkvarteret i Örebro

Sedan starten i maj 2018 har Carigon varit involverade i det stora projektet Kulturkvarteret i centrala Örebro. Mätningsarbetet har både varit utmanande och väldigt roligt, berättar Johan Åberg från Carigon.

2019-06-19

3D-modellsritning över lägenhetshus levererad åt White Arkitekter

Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigon leverera ett punktmoln av byggnaden som Arkitektbyrån White fått i uppdrag att rita en ombyggnation på.

2019-06-19

Uppdaterad hemsida

Vi kan nu med glädje meddela att vi har uppdaterat vår hemsida ytterligare.

scroll top button