fbpx
×
2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete. Här ska Region Örebro län samla all sin IT-verksamhet som tidigare varit utspridd.

Det nya IT-huset blir fyra våningar högt och omfattar 5 500 kvadratmeter. Carigon var med redan i projekteringsfasen.

– Vi var med i fas ett och har gjort alla inmätningar och projekteringsinmätningar, redan från början när det bara var en parkeringsplats här. Det har varit kul att få vara med så tidigt i ett projekt. Den gula villan som står här 3D-skannade vi innan byggstarten så att projektörerna fått 3D-modeller att förhålla sig till när de projekterat, berättar Adrian Carlsson, mättekniker och delägare i Carigon.

Projektet är i ett tidigt stadie men Carigon har hunnit med mycket. Med 3D-skanningen har det tagits fram modeller och utförts lutningskontroll, och i grunden sitter det dubbar som mäts med precisa digitalavvägare. Det är för att kontrollera att huset inte rör sig eller sjunker. De GPS-utrustade grävmaskinerna som far runt på byggarbetsplatsen har fått maskinmodeller att arbeta efter och den uppmärksamma kan se att prismor har placerats ut på fastigheterna runt omkring.

– Det kallas för byggnät. Vi sätter upp prismor högt uppe på fastigheterna runt omkring arbetsplatsen som vi sen sätter koordinater på. När vi ställer upp vårt instrument och mäter mot tillräckligt många prismor får vi koordinater på instrumentet. Det är viktigt att det blir noggrant utfört. Vi var här igår kväll och monterade upp dem när alla hade gått hem. Vi får anpassa oss efter framdriften för att det ska fungera så bra som möjligt för NCC, så vi jobbade sent istället för att be dem pausa borrandet, säger Adrian samtidigt som en kaffekopp vibrerar över bordet i byggkojan.

Det kommer fortsatt att vara mycket kontroller som ska utföras för Carigons del för att hjälpa till och säkerställa att allt blir rätt och flyter på. Färdigställandet av hela IT-huset är planerat till april 2022.

Lennart Flodin är platschef på NCC och nöjd med hur samarbetet fungerar.

– Det fungerar jättebra med Carigon. Egentligen spelar det ingen roll vad det står på ryggen utan det handlar ju om personerna i företaget, men Carigon har bra folk. Det är jätteviktigt när man har en utsättare att man kan lita på personen och slipper dubbelkolla grejerna. Känner man inte fullt förtroende blir det jobbigt men det är inga problem här. Vi har jobbat ihop i tidigare projekt också och vet att det fungerar väldigt bra, säger Lennart Flodin.

Äldre Nyheter

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit.

2020-02-06

Carigon expanderar – öppnar dotterbolag i Mälardalen: ”Vi är redo!”

Carigon har växt och finns nu även i Mälardalen. Bakom satsningen står Emil Wahlström och Erik Johansson som båda blir delägare och mättekniker i dotterbolaget.

2019-12-11

Nytt projekt åt YLAB

Byggfirman YLAB ansvarar över entreprenaden för Mios nya lokaler i Boglundsängen, Örebro. Carigon har fått i uppdrag att vara deras mätpartner genom projektet.

2019-08-28

Kulturkvarteret i Örebro

Sedan starten i maj 2018 har Carigon varit involverade i det stora projektet Kulturkvarteret i centrala Örebro. Mätningsarbetet har både varit utmanande och väldigt roligt, berättar Johan Åberg från Carigon.

2019-06-19

3D-modellsritning över lägenhetshus levererad åt White Arkitekter

Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigon leverera ett punktmoln av byggnaden som Arkitektbyrån White fått i uppdrag att rita en ombyggnation på.

2019-06-19

Uppdaterad hemsida

Vi kan nu med glädje meddela att vi har uppdaterat vår hemsida ytterligare.

scroll top button