fbpx
×
2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit, och ser framemot en framtid som känns mer spännande än någonsin tidigare.

Mycket har hänt under de drygt två år som Carigon varit verksamma. Företaget har haft fullt upp med många stora projekt och i början av 2020 expanderade verksamheten med ett dotterbolag i Mälardalen. Joel Ringnander sätter sig ner en stund för att minnas tillbaka på tiden som varit.

– Det har varit fantastiskt kul att få bygga något eget. Att dessutom få göra det tillsammans med Adrian och Emil har varit otroligt givande. Första året blev vi nog lite chockade av starten och hur snabbt vi kunde få igång företaget. Det gick väldigt fort från att vi startade med Adrian och Emil, till att vi var sex mätare som hade fullt upp.

Kort efter att Carigon anställt sin första mätare kom en förfrågan som kan sägas ha satt tonen för företagets fartfyllda framfart. Förfrågan kom från Strängbetong som ville ha med Carigon på det stora sjukhusprojektet i Örebro. Direkt behövde fler mätare anställas och därefter har det bara rullat på.

– Det är först under andra året som vi har hunnit reflektera mer över det vi gör och ta fram fler rutiner för hur vi vill jobba. Vi har även kunnat ägna en hel del energi åt medarbetarna för att de ska trivas på jobbet.

Vad är läget i Carigon nu?
– Vi har ganska nyligen gjort bokslutet för 2019 och precis sammanfattat förra året. Just nu jobbar vi med planering och bemanning för 2020. Vi har haft ett fantastiskt 2019 och känslan är att förutsättningarna för 2020 är ännu bättre än de tidigare åren. Det kommer bli ett spännande år!

Kan du berätta mer om planerna för 2020?
– Vi har flera större projekt i startgroparna och kommer nog att ha fullt upp under året. Nu handlar väldigt mycket om att organisera oss på ett sätt så att alla medarbetare kan jobba på ett bra och metodiskt sätt. Sen ska det också bli spännande med hur vår satsning i Mälardalen utvecklar sig under året. Känslan är väldigt, väldigt bra!

Äldre Nyheter

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-02-06

Carigon expanderar – öppnar dotterbolag i Mälardalen: ”Vi är redo!”

Carigon har växt och finns nu även i Mälardalen. Bakom satsningen står Emil Wahlström och Erik Johansson som båda blir delägare och mättekniker i dotterbolaget.

2019-12-11

Nytt projekt åt YLAB

Byggfirman YLAB ansvarar över entreprenaden för Mios nya lokaler i Boglundsängen, Örebro. Carigon har fått i uppdrag att vara deras mätpartner genom projektet.

2019-08-28

Kulturkvarteret i Örebro

Sedan starten i maj 2018 har Carigon varit involverade i det stora projektet Kulturkvarteret i centrala Örebro. Mätningsarbetet har både varit utmanande och väldigt roligt, berättar Johan Åberg från Carigon.

2019-06-19

3D-modellsritning över lägenhetshus levererad åt White Arkitekter

Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigon leverera ett punktmoln av byggnaden som Arkitektbyrån White fått i uppdrag att rita en ombyggnation på.

2019-06-19

Uppdaterad hemsida

Vi kan nu med glädje meddela att vi har uppdaterat vår hemsida ytterligare.

scroll top button