fbpx
×
2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons nya dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

Hundratals bostäder, ny idrottshall, ny förskola, äldreboende och trygghetsboende. Det är visionen för den nya stadsdelen. Hittills är äldreboendet byggt, där med Carigon som mätpartner till PEAB, och nu är det grannbyggnadens tur. Den här gången tillsammans med HMB som totalentreprenör.

– Det är vårt första projekt med HMB och det känns väldigt kul, säger Erik, delägare och mättekniker på Carigon Mälardalen. Det blir ett trygghetsboende med 55 lägenheter på tre våningar och i källaren som vi gjuter nu blir det skyddsrum. Jag var här igår och säkerställde att allt blir rätt, och så att inga avlopp eller röruppstick hamnar fel vid gjutningen.

När betongen har brunnit är det mest kritiska momentet genomfört. Erik kan växla fokus och börja med finutsättning av väggar och att sätta baslinjer, därefter går allt snabbare.

Tidigare i projektet har Carigon bland annat tagit fram olika modeller till grävmaskinen, med allt från hur det ska schaktas till var alla rör ska gå. Det har också varit ett omfattande jobb med pålutsättningen, särskilt för skyddsrummet som byggs.

– Det är ganska många sneda pålar här som kräver lite extra jobb. Men mest jobb har det varit med skyddsrummet. Där behöver vi påla tätt eftersom skyddsrummet är så rejält och tungt. Det är första gången jag är med och bygger ett skyddsrum men det har gått bra.

Det nya trygghetsboendet åt Hemsö ska stå klart i slutet på 2021. Därefter återstår att se om det blir ytterligare projekt för Carigon i Södra Källtorp. Under det första året har det hänt mycket hos Carigon Mälardalen och Erik hoppas och tror att det ska fortsätta så.

– Trygghetsboendet är vårt andra projekt i området och det rullar verkligen på nu i Mälardalen. I höstas anställde vi vår första mättekniker i Elinore som är en viktig del av teamet, i mars flyttar vi till ett nytt kontor och nu hoppas vi på att hitta ytterligare en mättekniker som kan stärka vårt team.

Äldre Nyheter

2021-05-12

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit.

2020-02-06

Carigon expanderar – öppnar dotterbolag i Mälardalen: ”Vi är redo!”

Carigon har växt och finns nu även i Mälardalen. Bakom satsningen står Emil Wahlström och Erik Johansson som båda blir delägare och mättekniker i dotterbolaget.

scroll top button