fbpx
×
2019-06-19

3D-modellsritning över lägenhetshus levererad åt White Arkitekter

Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigon leverera ett punktmoln av byggnaden som Arkitektbyrån White fått i uppdrag att rita en ombyggnation på. Det som dessutom bidrog till ett lyckat samarbete var en bra kommunikation och lyhördhet från Carigons sida.

På Västra Bangatan i Örebro finns ett hus från 1950-talet. Huset har 14 lägenheter som nu ska renoveras från grunden. Då huset är så pass gammalt fanns det endast äldre och icke fullständiga ritningar att ta del av. White Arkitekter, som fick uppdraget att rita en ombyggnation av det här lägenhetshuset, var nu i behov av att hitta någon som kunde leverera underlag för relationshandling.

– Vi var tvungna att hitta en samarbetspartner som kunde utföra en scanning av ett punktmoln åt oss. Därför tog vi in offerter från flera aktörer och utifrån dessa kunde vi enkelt välja ut Carigon. De kunde leverera det vi sökte till bäst pris, säger Oskar Widlund, kontorschef och uppdragsledare på White.

Det tog endast två dagar för Carigon att scanna lägenhetshuset på Västra Bangatan. Då scannades både fasad, tak och insidan av lägenheterna. Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigons Adrian Carlsson utföra arbetet utan några vidare komplikationer.

– Det krävs bra planering och noggrannhet för att utföra denna typen av mätningar. Det är inte bara att placera instrumentet och trycka på ”kör” utan förberedelserna är det viktigaste. I det här fallet var det extra viktigt med planering då vi faktiskt var inne i andra personers hem. Därför var det bra att vi lyckades avsluta mätningarna på så kort tid, förklarar Adrian.

De punkter som Scannern mäter bildar ett punktmoln som nästan blir som ett foto av verkligheten. Eftersom lägenheterna som mättes ännu var bebodda så valde Adrian att utesluta allt det som syns i rummen förutom väggar, golv och tak.

White Arkitekter är nöjda med det underlag som levererades, som nu går vidare med att arbeta i deras egna uppdrag med att ta fram ritningar för renoveringen. Enligt Adrian fann arkitekterna skillnader i de gamla och nya ritningarna med en gång. Han tycker det känns skönt att arbetet verkligen lönade sig.

– Vi upplevde samarbetet som väldigt bra. Carigon hade en tät och bra kommunikation med oss som underlättade arbetet. De var ständigt nyfikna och lyhörda kring vårt arbete för att kunna anpassa underlaget efter våra önskemål. Och det uppskattades verkligen, avslutar Oskar.

Äldre Nyheter

2020-11-05

Möt vår nya specialist på drönarflygning: ”Otroligt användbar teknik”

Med Pontus som drönarspecialist breddar Carigon sin verksamhet och kommer nu att kunna erbjuda fler typer av tjänster inom modern mätteknik.

2020-08-26

Finplanering som gör kulturen tillgänglig för alla

Kulturkvarteret växer fram i Örebro. Med sin spegelblanka fasad är det en iögonfallande byggnad som smälter in och sticker ut på samma gång. Vad som däremot inte är lika synligt är hur kulturen tillgängliggörs genom noggrann finplanering.

2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete.

2020-05-18

Vi söker mättekniker – bli en del av vårt team i Örebro

Är du en erfaren mättekniker? Då kan du bli vår nya kollega. Nu vill vi växa med fler duktiga mättekniker som kan vara med och driva företaget framåt när efterfrågan på våra mättjänster är – och förväntas fortsätta vara – stor.

2020-03-30

Intervju med Carigons VD: ”Vi har ännu bättre förutsättningar i år”

Stora projekt, avgörande tillfällen, anställningar och expansion. Carigon grundades i slutet av 2017 och har nu varit verksamma i drygt två år. Joel Ringnander som är VD för Carigon reflekterar över de fartfyllda åren som varit.

2020-02-06

Carigon expanderar – öppnar dotterbolag i Mälardalen: ”Vi är redo!”

Carigon har växt och finns nu även i Mälardalen. Bakom satsningen står Emil Wahlström och Erik Johansson som båda blir delägare och mättekniker i dotterbolaget.

2019-12-11

Nytt projekt åt YLAB

Byggfirman YLAB ansvarar över entreprenaden för Mios nya lokaler i Boglundsängen, Örebro. Carigon har fått i uppdrag att vara deras mätpartner genom projektet.

2019-08-28

Kulturkvarteret i Örebro

Sedan starten i maj 2018 har Carigon varit involverade i det stora projektet Kulturkvarteret i centrala Örebro. Mätningsarbetet har både varit utmanande och väldigt roligt, berättar Johan Åberg från Carigon.

2019-06-19

Uppdaterad hemsida

Vi kan nu med glädje meddela att vi har uppdaterat vår hemsida ytterligare.

scroll top button