fbpx
×
2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

Efter att ha tagit sin masterexamen 2014 inom Geodesi och geografisk information, med laserskanning som specialområde, arbetade Slobodan först i hemlandet Serbien. Ganska snart vände han blicken norrut mot nya utmaningar.

– Jag har alltid varit intresserad av ny teknologi och ville använda den även inom mätning. När jag arbetade i Serbien efter min examen fanns inte den möjligheten riktigt, och jag kände inte att jag utvecklades ordentligt. Efter tre år var jag mer än redo att testa nytt!

Sagt och gjort. Slobodan hade bara besökt Sverige en gång tidigare men bestämde sig 2017 för att ansöka om arbetstillstånd i Örebro och prova mätbranschen här. Genom fotboll och en strävan mot fortsatt utveckling ledde vägen så småningom till Carigon.

– Jag har släkt som kom till Sverige under 70-talet och en av mina kusiner känner Joel (Carigons VD). De har spelat fotboll ihop. Min kusin berättade lite om mig och att jag var intresserad, och sen hamnade jag här. Jag är väldigt nöjd. Här känner jag att jag får chansen att fortsätta bredda mig som mätingenjör och jag hoppas kunna bidra mycket till Carigon.

 

”Alla har varit toppen”

 

Vid Kungsparken i Kumla har projektet gått fort framåt sedan grunden lades under senhösten. Snart ska den sista våningen gjutas och därefter kommer taken på.

– Alla väggar och våningar gjuts på plats i formar vilket har varit intressant att se, annars är jag van vid att mycket är prefabricerat. Man får ställa om sitt tankesätt lite men det har gått bra och flutit på som det ska med allt från VVS till el och själva konstruktionen. För min egen del är det inte mycket kvar när taken är på.

Slobodan har bara bott i Sverige i tre år men pratar redan bra svenska med kollegorna på bygget. Nästa månad gör han sin sista på SFI och Slobodan som alltid vill lära sig mer uppskattar att han får fortsätta utvecklas på jobbet, på flera sätt.

–  Det är ett OBK-projekt och alla är riktigt duktiga och har varit toppen verkligen. Jag gillar att de pratar svenska med mig på bygget istället för engelska, då får jag träna mer. Jag förstår svenska bra men ju mer jag får träna att prata själv desto mer avslappnad känner jag mig. Grammatiken är svår så det blir inte helt perfekt alltid, men det funkar bättre och bättre och vi förstår varandra bra. När det behövs finns alltid engelskan att luta sig mot, säger Slobodan och får samtidigt beröm av en OBK-kollega.

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

scroll top button