fbpx
×
2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

Byggnationen av det nya reningsverket är en totalentreprenad i partnering med Elva AB som totalentreprenör.

– Vår beställare, Tuna Entreprenad, sköter mark och bygg här. För oss är det många nya bekantskaper och det har varit ett väldigt kul projekt, säger Adrian, mättekniker på Carigon.

För Carigon började arbetet med att ta fram maskinstyrningsfiler till grävmaskinerna och att skapa ett byggnät med hjälp av prismor. Prismor har även installerats för att kontrollera rörelser i marken och öka säkerheten på byggarbetsplatsen.

– Det är faktiskt första gången som vi själva svetsar fast dubbarna på sponten! Det har blivit bra. Fördelen med att vi gör det själva är att vi kan placera dem exakt där vi vill ha dem. Det är Kim som har svetsat och tanken är att vi ska göra mer av det framöver också. Man vill inte att folk ska vara där nere om det rör sig för mycket, så det är ju för säkerheten vi gör det.

Tre gånger i veckan utför Adrian spontkontroller i den sex meter djupa schakten. Om marken rör sig finns vissa larmnivåer och nya åtgärder behöver vidtas. Hittills har det dock inte varit några problem och istället är det fullt fokus på den omfattande spont- och pålutsättningen.

– Nu är vi inne i den mest intensiva perioden, med inmätning av ungefär 300 pålar som ska ner i marken. Så det är många pålar och många olika nivåer. Det är 16 meter ner till berg här så markförhållandena är inte optimala men det är jättebra folk, bra stämning och alla jobbar tillsammans för att hitta rätt lösningar. Det är ett spännande projekt!

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

scroll top button