fbpx
×
2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form intill Mälaren i Västerås är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

 

– Tiden går fort! Vi kom hit i början på året och det är väldigt mycket gjort, väldigt många pelare, säger Elinore som även haft nya kollegan Hanna Wallin till hjälp på PEAB-projektet.

Byggtiden för Kv. Förseglet sträcker sig från augusti 2021 till december 2024 med Carigon med på hela projektet.

Totalt rör det sig om ett stort garage med 387 parkeringsplatser i två plan och 183 hyresrätter fördelade på sex huskroppar runt en innergård. Huskropparna blir sammansatta på ett trappliknande sätt och kommer att variera i höjd från sex till tio våningar höga.

 

Nästa steg i Västerås

 

Sedan Elinore anlände till Kv. Förseglet har mätinstrumenten gått varma. Balkarna för grunden har satts och armeringsuppsticken är utplacerade precis som många väggar, pelare och baslinjer.

– Nästa steg för oss är att fortsätta med garaget och utsättningen av alla pelare och väggar. Det är ungefär 130 pelare på varje plan så det finns att göra, skrattar Elinore och fortsätter:

– Men det fungerar jättebra tycker jag, PEAB är enkla att jobba med och har väldigt bra struktur. Alla här har stenkoll på vad de vill ha och är väldigt trevliga. Jag har ju också jobbat mycket tillsammans med PEAB tidigare.

 

”Känns mer som ett nöje”

 

Parallellt med Kv. Förseglet arbetar Elinore även med projekt som Fristaden i Eskilstuna och den nyligen påbörjade renoveringen av köpcentrumet Punkt i Västerås. Det finns att göra, och i augusti firar Elinore två år som mättekniker på Carigon.

– Jag älskar verkligen mitt jobb. Oftast känns det mer som ett nöje än ett jobb faktiskt, även om det såklart är ett jobb. Jag gillar att ha koll och känna att man kan hjälpa folk. Samtidigt lär man sig ju väldigt, väldigt mycket om bygg, även sånt jag har nytta av hemma i huset.

I sommar väntar dock inga renoveringsprojekt på hemmaplan, åtminstone inte några som är inplanerade än. I stället väntar en lugn och skön semester för Elinore som likt många andra på projektet går på semester på fredagen dagen efter.

– Det ska bli skönt, jag ska bara ta det lugnt och umgås med familjen. Försöka ta en dag i taget. Det tror jag är välbehövligt. Sen fortsätter vi här igen om fyra veckor ungefär!

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

scroll top button