fbpx
×
2020-08-06

Nytt kontorshus vid sjukhuset i Örebro

Carigon har fått förtroendet som mätpartner när ett nytt kontorshus byggs vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det stora byggprojektet kallas för IT-huset och leds av NCC i ett partneringsamarbete. Här ska Region Örebro län samla all sin IT-verksamhet som tidigare varit utspridd.

Det nya IT-huset blir fyra våningar högt och omfattar 5 500 kvadratmeter. Carigon var med redan i projekteringsfasen.

– Vi var med i fas ett och har gjort alla inmätningar och projekteringsinmätningar, redan från början när det bara var en parkeringsplats här. Det har varit kul att få vara med så tidigt i ett projekt. Den gula villan som står här 3D-skannade vi innan byggstarten så att projektörerna fått 3D-modeller att förhålla sig till när de projekterat, berättar Adrian Carlsson, mättekniker och delägare i Carigon.

Projektet är i ett tidigt stadie men Carigon har hunnit med mycket. Med 3D-skanningen har det tagits fram modeller och utförts lutningskontroll, och i grunden sitter det dubbar som mäts med precisa digitalavvägare. Det är för att kontrollera att huset inte rör sig eller sjunker. De GPS-utrustade grävmaskinerna som far runt på byggarbetsplatsen har fått maskinmodeller att arbeta efter och den uppmärksamma kan se att prismor har placerats ut på fastigheterna runt omkring.

– Det kallas för byggnät. Vi sätter upp prismor högt uppe på fastigheterna runt omkring arbetsplatsen som vi sen sätter koordinater på. När vi ställer upp vårt instrument och mäter mot tillräckligt många prismor får vi koordinater på instrumentet. Det är viktigt att det blir noggrant utfört. Vi var här igår kväll och monterade upp dem när alla hade gått hem. Vi får anpassa oss efter framdriften för att det ska fungera så bra som möjligt för NCC, så vi jobbade sent istället för att be dem pausa borrandet, säger Adrian samtidigt som en kaffekopp vibrerar över bordet i byggkojan.

Det kommer fortsatt att vara mycket kontroller som ska utföras för Carigons del för att hjälpa till och säkerställa att allt blir rätt och flyter på. Färdigställandet av hela IT-huset är planerat till april 2022.

Lennart Flodin är platschef på NCC och nöjd med hur samarbetet fungerar.

– Det fungerar jättebra med Carigon. Egentligen spelar det ingen roll vad det står på ryggen utan det handlar ju om personerna i företaget, men Carigon har bra folk. Det är jätteviktigt när man har en utsättare att man kan lita på personen och slipper dubbelkolla grejerna. Känner man inte fullt förtroende blir det jobbigt men det är inga problem här. Vi har jobbat ihop i tidigare projekt också och vet att det fungerar väldigt bra, säger Lennart Flodin.

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

scroll top button