fbpx
×
2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är Carigon på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

 

Grävmaskinerna arbetar parallellt i varsin ände av det leriga gärdet. Den ena gräver ner brunnar, kablar och rör. Den andra återfyller där det senare blir uppbelyst villaväg.

 

Var och hur djupt maskinerna ska schakta ser maskinisterna i sina grävsystems modeller som mättekniker Johan Åberg har tagit fram för det nya området.

 

– Vi började här en bit innan jul, berättar Johan. Jag har flugit med drönare och mätt in hela ytan och sen har jag gjort modellerna till alla maskiner. Idag är jag här och mäter för relationshandlingen.

 

Anslutningar till 32 tomter
åt Hallsbergs kommun

 

Relationshandlingen är en dokumentation över arbetet som utförs och visar var alla brunnar, rör, anslutningar, ledningar och kablar ligger.

 

Den omfattar allt från dagvatten till gatubelysning och kablar för tele och bredband.

 

– Totalt är det en knapp kilometer väg som ska göras och ungefär lika mycket ledningar med anslutningar till alla 32 tomter som förbereds. Med hjälp av inmätningar kan man spåra allt i efterhand och kontrollera att det har blivit gjort på rätt sätt, säger Johan och fortsätter:

 

– Entreprenören får också betalt för de olika momenten, det kallas mängdjobb. Så jag håller även koll på arbetet så att kommunen inte betalar för mycket eller för lite i slutändan.

 

Flera projekt i gång med NCC

 

Johan har arbetat som mättekniker i nio år och på Carigon sedan 2018. Som inhyrd mättekniker hos NCC arbetar han ofta i samma team och har flera parallella projekt i gång. Bland annat grundläggningen av två hus i Örebro som kallas Biplanet och tre mil kraftledning åt Svenska kraftnät och Vattenfall mellan Östansjö och Lindbacka.

 

Variationen som mättekniker är en av de saker som Johan uppskattar mest.

 

–  Det är olika projekt och man får jobba både ute och inne. Jag trivs bra, det passar mig. Vi gör ju de flesta typer av mätprojekt med allt från drönare till skanning. Just det här är ett ganska vanligt jobb på anläggningssidan så det rullar på som det ska, det är inga problem!

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

scroll top button