fbpx
×
2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Delägare, bröder, bästa vänner. Adrian och Emil Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp ett helt nytt dotterbolag, den här gången i Skaraborg.

 

– Vad är våra likheter? frågar Emil och vänder sig mot Adrian.

– Har vi några likheter?

Efter en stund kommer bröderna fram till att båda är serviceinriktade. Men kanske slutar likheterna där. Att båda skulle bli mättekniker var ingenting som var självklart från början.

Av en slump hamnade Adrian på ett anläggningsföretag efter att ha läst naturvetenskapligt program på gymnasiet. När lillebror skulle ute i arbetslivet var det Adrian som tipsade om en ledig tjänst på samma företag.

Sedan har det rullat på, som bröderna själva uttrycker det.

– Jag har alltid varit praktisk men visste inte alls vad jag skulle göra i framtiden, berättar Adrian. När jag fick börja mäta fastnade jag för det. Det tekniska, att få vara involverad i alla moment och träffa mycket människor. Jag hamnade rätt.

– Det var lite samma för mig. Jag fick ett instrument i handen och på den vägen är det. Det var intressant och man fick större och större projekt. Mer erfarenhet. Det gjorde att vi landade här till slut, så något rätt måste man ju ha gjort.

 

”Blir nästan fartblind”

 

Samma år som Carigon Sverige AB startade anställdes tre mättekniker för att kunna möta de projekt som företaget fick in. Efter två år öppnades dotterbolaget Carigon Mälardalen.

– Man blir nästan fartblind, säger Emil. Vi sätter oss inte och blickar bakåt så ofta, utan det är snarare bara att vi konstaterar att vi har kul och fortsätter framåt.

– Absolut, och nu börjar vi komma till en bra nivå där vi behöver stanna upp lite. Det blir mer administration samtidigt som både jag och Emil vill kunna fortsätta vara ute i fält. Tidigare hade jag en tid där det bara var administrativt jobb och det vill vi undvika. I Carigon vill vi fortsätta att kunna vara ut i fält och få träffa människor och jobba i produktionen.

– Det är sant. Det som har gjort att vi har kunnat ha en så bra balans hittills är att vi har bra anställda som tar ansvar för sina egna projekt, men det är klart vi vill kunna fortsätta med det vi tycker är roligast.

 

”Ånej tänkte jag”

 

Likheterna börjar visa sig, och den kanske tydligaste likheten är deras intressen i allmänhet och intresset för yrket i synnerhet. Vad som skiljer bröderna åt verkar snarare vara deras angreppssätt.

Emil lyfter ett exempel från barndomen.

– När vi var yngre och skulle tävla mot varandra så skulle Adrian alltid skriva tabeller och tänka fram regler med mera, det kunde ta flera timmar innan vi kom i gång med något. Ånej tänkte jag, inte nu igen

– Emil ville bara köra.

– Ja, och det är nog lite samma sak nu. Adrian grottar ner sig i frågor och blir mycket insatt när det kommer till mätning. Jag har mer överblick. Det är nog därför det funkar så bra, tack vare våra olikheter. Sen tycker vi båda att det är sjukt kul också!

 

Nästa steg – Carigon Skaraborg startar

 

Ett nytt kul steg för Carigon och bröderna innan de stannar upp är att starta ett helt nytt dotterbolag.

– Vi har fått in ett flerårigt projekt åt NCC som bygger ut kriminalvårdsanstalten i Mariestad, berättar Adrian.

– Yes, så nästa steg är att starta upp i Skaraborg och etablera oss där fullt ut. Det kommer att bli Carigon Skaraborg så det känns riktigt kul.

Carigon har redan börjat arbeta med det stora projektet i Mariestad. Här bygger NCC ut anstalterna i samverkan med Specialfastigheter.

Anstalten Rödjan får cirka 150 nya platser och Tidaholmsanstalten utökas med ett 70-tal platser. Samtidigt ska de nya byggnaderna få bättre driftsekonomi och lägre energiförbrukning. Det är ett stort projekt med en tidsplan som sträcker sig fram till senast 2025.

För nya Carigon Skaraborg är brödernas plan att fortsätta på den inslagna vägen enligt samma recept som i Örebro och Mälardalen. Det rullar på.

– Vårt grundkoncept är att våra kunder ska kunna vara trygga med vem de än får från Carigon, säger Emil. Sen kan de ju efterfråga en viss person, om de har jobbat med någon tidigare eller så. Men vi ska ha den tryggheten att vi ska kunna skicka vem som helst till vilket projekt som helst, och det är vår målsättning när vi rekryterar för Skaraborg också.

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

scroll top button