fbpx
×
2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons nya dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

Hundratals bostäder, ny idrottshall, ny förskola, äldreboende och trygghetsboende. Det är visionen för den nya stadsdelen. Hittills är äldreboendet byggt, där med Carigon som mätpartner till PEAB, och nu är det grannbyggnadens tur. Den här gången tillsammans med HMB som totalentreprenör.

– Det är vårt första projekt med HMB och det känns väldigt kul, säger Erik, delägare och mättekniker på Carigon Mälardalen. Det blir ett trygghetsboende med 55 lägenheter på tre våningar och i källaren som vi gjuter nu blir det skyddsrum. Jag var här igår och säkerställde att allt blir rätt, och så att inga avlopp eller röruppstick hamnar fel vid gjutningen.

När betongen har brunnit är det mest kritiska momentet genomfört. Erik kan växla fokus och börja med finutsättning av väggar och att sätta baslinjer, därefter går allt snabbare.

Tidigare i projektet har Carigon bland annat tagit fram olika modeller till grävmaskinen, med allt från hur det ska schaktas till var alla rör ska gå. Det har också varit ett omfattande jobb med pålutsättningen, särskilt för skyddsrummet som byggs.

– Det är ganska många sneda pålar här som kräver lite extra jobb. Men mest jobb har det varit med skyddsrummet. Där behöver vi påla tätt eftersom skyddsrummet är så rejält och tungt. Det är första gången jag är med och bygger ett skyddsrum men det har gått bra.

Det nya trygghetsboendet åt Hemsö ska stå klart i slutet på 2021. Därefter återstår att se om det blir ytterligare projekt för Carigon i Södra Källtorp. Under det första året har det hänt mycket hos Carigon Mälardalen och Erik hoppas och tror att det ska fortsätta så.

– Trygghetsboendet är vårt andra projekt i området och det rullar verkligen på nu i Mälardalen. I höstas anställde vi vår första mättekniker i Elinore som är en viktig del av teamet, i mars flyttar vi till ett nytt kontor och nu hoppas vi på att hitta ytterligare en mättekniker som kan stärka vårt team.

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

scroll top button