fbpx
×
2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan Carigon grundades 2017 har företaget växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

 

Carigon Örebro: ”Bästa våren hittills” 

 

I Örebro har Carigon haft en hektisk vår, där projekten och förfrågningar från både befintliga och många nya kunder har kommit in.

– Vi har haft en extremt bra start på 2022, det är den bästa våren hittills faktiskt, säger Emil Carlsson på Carigon Örebro. Vi har fått in många nya kunder och tittar vi inför hösten är det redan nu många projekt som ska dra i gång.

– Våra senaste förstärkningar i Örebro är Emma och Sebastian så vi är sju mättekniker nu, men för att möta efterfrågan framåt håller vi intervjuer löpande med nya kandidater, så det är ingen omöjlighet att vi växer och blir fler i höst. Det är ett angenämt problem för oss och får ses som ett tecken på att vi gör något rätt.

 

 

Carigon Skaraborg: ”Ett stort och lite annorlunda projekt”

 

I Skaraborg pågår arbetet för fullt för Carigon att etablera det nya kontoret och med Anstalten Rödjan. Tidsplanen för det omfattande projektet sträcker sig ända fram till 2025.

– Det är roligt, det är ett stort och lite annorlunda projekt, säger Kim Jonsson på Carigon Skaraborg om Anstalten Rödjan. Nu håller vi på med stommen på hus 2 och grunden för hus 3 och 4. Sammanlagt är det sju hus i första etappen så vi har inte ens kommit halvvägs än, men det går bra!

– Det är jag och Kristoffer som är här, han började hos oss för ett halvår sen ungefär. Han är jättebra, väldigt duktig, och har jobbat på Mariestads kommun tidigare. Framåt är vårt mål att etablera oss på riktigt här i Skaraborg, med nya kollegor och fler nya projekt.

 

 

Carigon Mälardalen: ”Alltid öppna för fler ansökningar”

 

I Mälardalen har Carigon aktiva projekt i både Västerås och Eskilstuna varav de två största är heltidsprojekt som utförs åt NCC och PEAB. Nyligen har Carigon Mälardalen även förstärkts med en ny mättekniker till teamet.

– Så sent som förra veckan anställde vi Hanna som är en riktig stjärna, säger Emil Wahlström på Carigon Mälardalen. Hanna har gått en mätutbildning som hon avslutar nu under våren och har visat under sin praktik att hon är riktigt duktig, nyfiken och genuint intresserad så det känns superkul.

– Annars har vi haft en stark och stabil orderingång under året och går redan i tankar om att bli ytterligare en mättekniker, så vi är alltid öppna för fler ansökningar till Mälardalen.

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

2021-02-02

Nytt reningsverk byggs i Nora: ”Många nya bekantskaper”

Det första spadtaget togs i november. Sedan dess har cirka 12 000 kubikmeter jord schaktats bort utifrån maskinstyrningsfilerna som Carigon skapat. Nu pågår ett omfattande arbete med pålutsättningen för vad som blir ett nytt reningsverk i Nora.

scroll top button