fbpx
×
2019-06-19

3D-modellsritning över lägenhetshus levererad åt White Arkitekter

Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigon leverera ett punktmoln av byggnaden som Arkitektbyrån White fått i uppdrag att rita en ombyggnation på. Det som dessutom bidrog till ett lyckat samarbete var en bra kommunikation och lyhördhet från Carigons sida.

På Västra Bangatan i Örebro finns ett hus från 1950-talet. Huset har 14 lägenheter som nu ska renoveras från grunden. Då huset är så pass gammalt fanns det endast äldre och icke fullständiga ritningar att ta del av. White Arkitekter, som fick uppdraget att rita en ombyggnation av det här lägenhetshuset, var nu i behov av att hitta någon som kunde leverera underlag för relationshandling.

– Vi var tvungna att hitta en samarbetspartner som kunde utföra en scanning av ett punktmoln åt oss. Därför tog vi in offerter från flera aktörer och utifrån dessa kunde vi enkelt välja ut Carigon. De kunde leverera det vi sökte till bäst pris, säger Oskar Widlund, kontorschef och uppdragsledare på White.

Det tog endast två dagar för Carigon att scanna lägenhetshuset på Västra Bangatan. Då scannades både fasad, tak och insidan av lägenheterna. Med hjälp av en 3D Scanner kunde Carigons Adrian Carlsson utföra arbetet utan några vidare komplikationer.

– Det krävs bra planering och noggrannhet för att utföra denna typen av mätningar. Det är inte bara att placera instrumentet och trycka på ”kör” utan förberedelserna är det viktigaste. I det här fallet var det extra viktigt med planering då vi faktiskt var inne i andra personers hem. Därför var det bra att vi lyckades avsluta mätningarna på så kort tid, förklarar Adrian.

De punkter som Scannern mäter bildar ett punktmoln som nästan blir som ett foto av verkligheten. Eftersom lägenheterna som mättes ännu var bebodda så valde Adrian att utesluta allt det som syns i rummen förutom väggar, golv och tak.

White Arkitekter är nöjda med det underlag som levererades, som nu går vidare med att arbeta i deras egna uppdrag med att ta fram ritningar för renoveringen. Enligt Adrian fann arkitekterna skillnader i de gamla och nya ritningarna med en gång. Han tycker det känns skönt att arbetet verkligen lönade sig.

– Vi upplevde samarbetet som väldigt bra. Carigon hade en tät och bra kommunikation med oss som underlättade arbetet. De var ständigt nyfikna och lyhörda kring vårt arbete för att kunna anpassa underlaget efter våra önskemål. Och det uppskattades verkligen, avslutar Oskar.

Äldre Nyheter

2022-08-17

Mälarsjukhuset bygger 45 000 nya kvadratmeter för akutvård: ”Känns lite extra speciellt”

Sedan våren 2021 arbetar mättekniker Erik Johansson heltid på projektet i Eskilstuna som är ett av länets största byggprojekt någonsin och ska stå klart år 2025.

2022-07-13

Nytt kvarter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås: ”Älskar mitt jobb”

183 nya hyreslägenheter, ett parkeringsgarage i två plan och över 10 000 m² grund. När Kvarter Förseglet tar form är Carigons mättekniker Elinore Johansson på plats.

2022-05-25

”En extremt bra start på 2022”

Sedan 2017 har Carigon växt kontinuerligt och etablerat både ett och två nya kontor. Vad händer på de olika kontoren? Här är lägesrapporter från Carigon Örebro, Skaraborg och Mälardalen.

2022-02-17

Nytt bostadsområde i Hallsberg: ”Vi förbereder för 32 tomter”

Samsala etapp 2 är projektnamnet för det nya bostadsområdet som förbereds i Hallsberg. Här är vi på plats och mäter in det nya områdets vatten och avlopp, gator och belysning på beställning av NCC.

2022-01-10

Lär känna bröderna Carlsson – medgrundare av Carigon: ”Nästa steg är att starta i Skaraborg”

Emil och Adrian Carlsson var med och grundade Carigon Sverige AB när det begav sig och har sedan dess varit med under alla steg längs vägen. Nu är nästa mål att starta upp i Skaraborg.

2021-07-15

Vi söker mättekniker till Carigon Sverige AB

Carigon Sverige fortsätter att växa och därför söker vi nu fler duktiga mättekniker. Vi söker framförallt mättekniker som kan utgå från Skaraborg där vi har flera stora och fleråriga projekt. Är det dig vi söker?

2021-04-22

Slobodan på plats i Kumla – här växer Kungsparken fram

Kungsparken byggs i Kumla. Här blir det ett nytt vård- och omsorgsboende med 126 lägenheter på totalt 10 000 kvadratmeter. Slobodan Pavlovic som i oktober blev en del av Carigon berättar mer om både sig själv och projektet där OBK är totalentreprenör.

2021-04-21

Vi söker mättekniker till Carigon Mälardalen

Carigon fortsätter växa och söker nu fler duktiga mättekniker till Mälardalen. Är det dig vi söker?

2021-03-16

48 bostadsrätter byggs i Västerås: ”Alltid kul att arbeta med PEAB”

Projekt Tallgläntan byggs i Västerås tillsammans med PEAB. Mitt i snöyran arbetar Elinore Johansson – en av Carigons senaste förstärkningar – med att sätta ut hissgropar och fundament till de nya byggnaderna.

2021-02-25

Helt ny stadsdel växer fram i Västerås: ”Vårt andra projekt i området”

Ett år har gått sedan Emil och Erik startade upp Carigons dotterbolag i Mälardalen. Nu har verksamheten tagit fart ordentligt. Ett av flera projekt som är igång är trygghetsboendet i den helt nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås.

scroll top button